TRANSMISSION LEATHER

Transmission heeft zichzelf de afgelopen 20 jaar volledig vernieuwd en gebroken met de regels die als standaard worden beschouwd voor leren kleding. Het merk is hiermee vernieuwend bezig tijdens het creëren van succesvolle combinaties van bovenkleding en innovatieve, krachtige high-end modeartikelen voor vrouwen.

HET MATERIAAL

Transmission maakt alleen maar kledingstukken van 100% leer. De styles maken ze in mooie kleuren in combinatie met vrouwelijke silhouetten. Hiermee gaat het modelabel een nieuwe fase in waarbij trendy en commerciële styling in balans worden gebracht.

PRODUCTIE TRANSMISSION

Elk kledingstuk wordt met grote zorg door eigen mankracht gemaakt. Het leer wordt zorgvuldig geselecteerd en de patroonpanelen worden handmatig gesneden. Alle producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarom worden de ontwerpen zorgvuldig ontwikkeld en gecontroleerd door kwaliteitscontroleafdelingen in de fabrieken. Kleine afwijkingen en verschillen in huidskleuren maken deel uit van het authentieke karakter van leer.

SOCIAAL BELEID

De leveranciers van Transmission zijn lid van het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Dit is een initiatief dat bedrijven ondersteunt om arbeidsomstandigheden in productiefabrieken te verbeteren. Als lid van BSCI erkent Transmission belangrijke officiële richtlijnen in de mode-industrie. Daarom worden toeleverende leerlooierijen alleen geselecteerd als zij voldoen aan de hoogste sociale en milieunormen. Een deel van de omzet wordt gedoneerd aan lokale liefdadigheidsprojecten.

COLLECTIE

Transmission heef niet alleen basic modellen in de collectie maar komt elk seizoen met een aanvulling van trendy gekleurde styles. Daarom shop je in het assortiment van Rootz69 mooie leather jackets in basic kleuren maar ook trendy modellen in de kleuren die passen bij de collectie van dit moment.