HET DESOTO JERSEY CONCEPT

De prachtige jersey blouses van DESOTO zijn 100% gemaakt in Europa. Daarom stelt DESOTO hoge eisen aan de kwaliteit van hun jersey producten en ze zijn dan ook nummer 1 in jersey! Deze claim hebben zij ook als het gaat om duurzame en eerlijke productie in Europa. Alle gebruikte jerseystoffen worden in Duitsland geproduceerd en afgewerkt door de productiepartner in Oostenrijk. De blouses worden geassembleerd in een eigen exclusieve fabriek in Noord-Macedonië door een familiebedrijf met speciaal opgeleid personeel. Een echt stukje vakmanschap uit Europa. Of het nu in Duitsland, Oostenrijk of Noord-Macedonië is, door deze normen na te leven, wil Desoto een werkomgeving creëren waarin iedereen zich op zijn gemak kan voelen en ook in de toekomst met plezier zal blijven werken.

EERLIJKHEID EN DUURZAAMHEID

Bij het vormgeven van de handelsrelaties zorgt Desoto samen met de facilitaire partners voor de naleving van sociale normen en daarmee ondersteunen zij de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties op het gebied van mensenrechten, arbeidsrecht, milieubescherming en ethische bedrijfspraktijken. Het doel is om economische, ecologische en sociale verantwoordelijkheid op een duurzame manier met elkaar te verzoenen.

Als verantwoordelijke partner identificeren en beoordelen zij regelmatig de operationele milieurisico’s. Daarom nemen ze de nodige maatregelen om bodem, lucht en water te beschermen. Het doel is om de negatieve impact te minimaliseren en de milieuprestaties te verbeteren in de levenscyclus van het product. Het gebruik van grond- en hulpstoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu worden regelmatig gecontroleerd door de productiepartners. Vanaf 2020 is Desoto lid van het ‘Better Cotton Initiative’ (BCI). BCI-boeren minimaliseren de schadelijke gevolgen van gewasbeschermingsprocessen door de waterefficiëntie aan te moedigen, de gezondheid van de bodem te waarborgen, de biodiversiteit en verantwoord landgebruik te verbeteren, de vezelkwaliteit te behouden en te behouden en fatsoenlijk werk te bevorderen.

WAAROM DESOTO?

Modetrends en een comfortabele parsvorm sluiten elkaar bij DESOTO niet uit. Ontdek de stijlvolle blouses en jurken in de mooiste prints. Elke seizoen verrast Desoto ons weer met nieuwe dessins maar ook de uni basis blouses zijn een musthave. Alle items zijn gemaakt van 100% natuurlijke katoenen jersey. Dit materiaal is super comfortabel in het dragen en strijvrij.